08/11/2021

Waar komen etherische oliën vandaan?

Braber Oils heeft heel veel verschillende geuren in zijn assortiment. Allemaal 100% natuurlijk en met een geweldige geursensatie. Heerlijk natuurlijk, de geur van citroen of sandelhout door je huis heen. Maar vraag jij je wel eens af waar deze oliën vandaan komen? Hoe komt het spul in dat kleine flesje terecht? Braber Oils neemt je mee in de reis die dat beetje olie maakt van begin tot jouw diffuser.

Om te beginnen heb je natuurlijk een grondstof nodig. We nemen als voorbeeld citroen. Citroen kennen we allemaal van als fruitige en friszure smaakmaker in talloze gerechten, maar minder bekend is de citroen om zijn toepassing bij bijvoorbeeld aromatherapie. De citroenolie van Braber Oils is 100% biologisch en ecologisch verantwoord. Daarmee ben je dus bewust bezig met mens en natuur.

Etherische oliën worden gewonnen uit een plant. Denk hierbij aan de steel, het hout of de bladeren. Daar komen de meest pure geuren vandaan, die een etherische olie hard nodig heeft om zijn geur te verspreiden door jouw bedrijf, kantoor, badkamer, slaap- of woonkamer. De oliën van Braber Oils zijn alcohol en parfumvrij waardoor het 100% veilig is om bijvoorbeeld lekker mee in slaap te vallen.

Ontdek onze Etherische Oliën

Meestal worden de oliën gewonnen door stoomdestillatie. Dat is een techniek waarbij er stoom door de verschillende plantdelen getrokken wordt. De olie uit de plant vervliegt met de stoom. Doordat de stoom weer afkoelt wordt het water en blijft er een laagje olie over op de bovenkant. Dit effect is hetzelfde als je olijfolie op een glas water gooit. Bij de citroen werkt dit iets anders, daar wordt de olie geperst uit de schil van de citroen. Deze techniek wordt ook toegepast bij de producten van Braber Oils. Zoals je kan zien letterlijk vers van de pers!

Op zoek naar diffusers?

De kwaliteit van de olie hangt natuurlijk samen met het land waar het is geproduceerd. Geuren zoals lavendel laten wij tot stand brengen in Frankrijk. Citroen van Braber Oils komt daarentegen uit Italië, het land van de zon. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en selecteren daarom onze oliën ook op basis van afkomst. Citroen is hét product uit Italië.

Let altijd goed op bij oliën: hoewel ze 100% natuurlijk zijn, kan inwendig gebruik giftig zijn. In citroen zit bijvoorbeeld d-limoneen van nature. Deze stof kan zeer schadelijk zijn.

Nu weet je iets meer over het winnen van etherische oliën. Heb je zin gekregen in een onvervalste citrusgeur in je huis? Shop direct een diffuser en een flesje etherische olie!