03/05/2022

Parfum of 100% natuurlijke etherische olie?

Braber Oils heeft alleen 100% natuurlijke etherische oliën in zijn assortiment. 100% natuurlijke etherische oliën zijn veilig en kan je zonder zorgen gebruiken. Voor oliën met parfum is dat anders. In dit artikel zoeken we het verschil uit tussen natuurlijke en geparfumeerde olie.

Wat is geparfumeerde olie?

Etherische oliën kunnen verschillende samenstellingen hebben. Dat zie je aan bijvoorbeeld de dikte of de geur. Aan dat laatste component wordt vaak het meeste gesleuteld. Zeker bij geparfumeerde olie. Er worden dan extra stoffen toegevoegd waardoor de geur nog sterker te ruiken is. Maar dat is toch juist lekker? Klopt, het ruikt heel erg lekker. Maar er zitten ook hele zware kanttekeningen aan.

 

Ontdek onze Etherische Oliën

Wat is er mis met geparfumeerde olie?

Geparfumeerde olie is ontwikkeld om de geur van natuurlijke etherische olie na te bootsen. De componenten die toegevoegd worden zijn vaak schadelijk voor de gezondheid. Een geparfumeerde olie kan tot wel 60 extra toxines (giftige toevoegingen) bevatten ten opzichte van natuurlijke olie, bijvoorbeeld ftalaten. Deze toxines zitten ook in parfum die je koopt bij de drogist of in de parfumwinkel.

Op zoek naar diffusers?

Duur

Waarom kopen mensen nog geparfumeerde olie? Daar is maar één antwoord op: het is goedkoper dan 100% natuurlijke etherische olie. Het proces om etherische olie te extraheren van natuurlijke bronnen is heel erg kostbaar. Zo kost 5 ml rozenblad etherische olie al 10.000 rozenblaadjes om te produceren. Dat geeft aan dat het proces alleen al veel duurder is dan alleen een aantal parfumbestanddelen toevoegen.

Oliën van BraberOils

De oliën van BraberOils zijn allemaal 100% natuurlijk en bevatten geen parfum. We zijn een biologisch merk en kiezen hier heel bewust voor. Parfum in etherische oliën is voor ons een absolute no-go. We willen dat jij 10% veilig onze etherische oliën kan gebruiken. Ben je benieuwd naar nog meer veiligheidstips? Check dan onze veiligheidspagina. Benieuwd naar welke etherische oliën we aanbieden? Bekijk dan ons productoverzicht.