25/01/2022

Etherische Oliën in de sauna: hoe werkt dat?

Het brede assortiment van Braber Oils heeft tevens een brede toepassing. Etherische Oliën van Braber Oils zijn niet alleen heerlijk in de diffuser, maar ook nog eens geweldig in bijvoorbeeld de Sauna. In dit artikel beschrijven we de toepasbaarheid van etherische oliën in de sauna. Stoom je met ons mee?

We hebben allemaal wel eens gehoord van de sauna. De Scandinavische stoomcabine waar je heerlijk tot rust komt. Om de sauna stomend te houden moet je vocht op hete stenen gieten. Hiermee produceer je stoom en hitte, waardoor je weer heerlijk verder kan ontspannen. Maar wat nu als je in die stoom een heerlijke geur kan produceren waardoor je ontspanningsmoment nog intenser en rustiger wordt? Braber Oils heeft daarvoor de beste producten.

 

Ontdek onze Etherische Oliën

Op het internet wordt veel gesproken over de toepasbaarheid van etherische oliën in opgietsessies. Bedrijven hebben zelfs etherische sauna olie. Dit is in principe niets meer dan hele verdunde etherische olie die je makkelijk kan opgieten. Braber Oils biedt alleen 100% natuurlijke en pure olie die je vele malen langer kan gebruiken dan een sauna olie.

Daarnaast hebben we nog een pro tip die jouw ervaring nog beter maakt: gebruik de etherische olie ook in bad! Je ontspant heerlijk bij de verschillende geuren die Braber Oils aanbiedt.

Op zoek naar diffusers?

Braber Oils heeft de heerlijkste oliën voor in de sauna. Wij zijn dol op de sandelhout olie of de Ylang Ylang olie. Deze hebben een heel ontspannend effect en zijn daarom zeer geschikt tijdens het opgieten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de olie zelf eerst verdund voordat je hem opgiet.

Als je de etherische oliën van Braber Oils gaat gebruiken, dan is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel druppels je moet gebruiken voordat je gaat doseren. Meestal is 15 druppels per liter water meer dan genoeg. Op de flesjes van Braber Oils staat altijd hoe sterk de geur is, geursterkte 2 is minder sterk dan geursterkte 6. Je hebt dus minder druppels nodig per liter water bij een hogere geursterkte.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar de toepasbaarheid? Neem contact op voor vragen over veiligheid, toepasbaarheid en productinformatie.